Foregående måned Foregående dag Næste dag Næste måned
efter år efter måned efter uge I dag Søg Vælg ny måned
Kursus i Antroposofisk biografiarbejde med Heidi Hansen
Lørdag, 4. November 2017, 10:00 - 17:00
Hits : 131
af Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Kontakt Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Heidi Hansen

Kursus i Antroposofisk biografiarbejde.

Fredag den 3. november 2017 kl. 19 - ca. 21.30 og 4. november 2017 kl. 10-17

Første del af Antroposofisk biografiarbejde – perioden 0-21 år, ved Heidi Hansen
På dette kursus får du en grundlæggende indføring i hvad der er principperne i at arbejde med din personlige udvikling via antroposofiske metode, som kaldes for biografiarbejde. Formålet med dette arbejde er at forstå, hvad du har påtaget dig og pådraget dig i dette liv, og hvordan du ud fra denne indsigt kan arbejde hen til at blive et mere frit menneske.

Rudolf Steiners impuls til alle former for pædagogik og terapi tager udgangspunkt i at mennesket består både af krop, sjæl og ånd, samt at alle mennesker følger en fælles udviklingsvej gennem perioder af cirka 7 år. Syvårsperioderne løber som en fælles udviklingsstrøm i alles liv, mens det enkelte menneskes individuelle udvikling i form af konkrete hændelser er betinget af karmiske forhold.

Kurset dækker følgende temaer:
Introduktion til arbejdet med personlig udvikling ud fra syvårsperioder (biografiarbejde).
Rudolf Steiners forståelse af principperne i menneskets udvikling i syvårsperioder, hvad det er foruniverselle kræfter som gør, at menneskets udvikling forløbet rytmisk, og hvordan al udvikling rummer et element af gentagelse. Kort præsentation af hvordan karma virker i menneskets udvikling på jorden.
Præsentation af principperne i at arbejde overordnet med personlig udvikling gennem at se på konkrete hændelser og deres gentagelse.

Menneskets udvikling i perioden 0-7 år: Det fysiske legeme dominerer – ideal: Verden er god
Hvad betyder det, at det fysiske legeme er dominerende og udvikles i den første periode? Hvordan virker arv (arvelige sygdomstendenser fx) gennem det fysiske legeme?
Hvad indebærer idealet ”verden er god” og hvad er den ideelle sjælelige tilstand fra denne periode? Hvordan man som voksen kan arbejde med at frigøre sig fra arv og opnå den sjælelige tilstand, som eventuelt ikke blev opnået som barn?

Menneskets udvikling i perioden 7-14 år: Æterlegemet dominerer – ideal: Verden er skøn
Hvad betyder det, at æterlegemet er dominerende og udvikles i den anden periode? Hvordan virker det almene ind i mennesket via opdragelse og miljø, og præger sig ind som underbevidste vaner og forestillinger? Hvad sker der med barnet i Rubicon-krisen?
Hvad indebærer idealet ”verden er skøn” og hvad der er den ideelle sjælelige tilstand fra denne periode? Hvordan kan man som voksen arbejde med at frigøre sig fra underbevidste vaner?

Menneskets udvikling i perioden 14-21 år: Astrallegemet dominerer – ideal: Verden er sand
Hvad betyder det, at astrallegemet er dominerende og udvikles i den anden periode? Hvordan foregår individualiseringen i denne periode ud fra impulserne fra egoisme, sym- og antipati (begær) og vrede?
Hvad indebærer idealet ”verden er sand” og hvad der er den ideelle sjælelige tilstand fra denne periode? Hvordan kan man som voksen arbejde med at opnå en individualisering, hvis den af forskellige grunde ikke skete i perioden 14-21 år?

Kommende kurser
I foråret 2018 bliver der holdt to kurser i forlængelse af dette første kursus.

Antroposofisk biografiarbejde – perioden 21-42 år (udvikling af sjæleled)
Fredag den 26. januar kl. 19- ca 21.30 og lørdag den 27. januar kl. 10-17

Antroposofisk biografiarbejde – perioden 42-63 år (udvikling af åndsled)
Fredag den 16. marts kl. 19- ca 21.30 og lørdag den 17. marts kl. 10-17

Om underviseren
Heidi Hansen arbejder som antroposofisk behandler med samtaleterapi, livsrådgivning, behandling med antroposofisk homøopati og irisanalyse. Desuden underviser hun voksne i antroposofi fx gennem foredrag, kurser og efteruddannelse af Rudolf Steiner pædagoger. Heidi er uddannet antroposofisk heilpraktiker og cand. merc. Læs mere om Heidi på www.helsepraksis.dk eller på www.steiner-inspiration.dk.Pris: kr. 900 /1.100 medlemmer/gæster. I denne pris indgår et let traktement formiddag og eftermiddag. Man sørger selv for frokosten. Tilmelding: Sys Jørgensen, e-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller tlf. 20 64 24 98. Depositum ved tilmelding: kr.400. Restbeløb: kr. 500/700 betales senest 10 dage før kursets start. Bemærk: Din plads på holdet er først reserveret, når depositum er modtaget. Depositum tilbagebetales ikke ved framelding senere end 10 dage før kursets start. Indbetaling: reg. nr. 6493 kontonr. 201 5304. Husk reference HH + dit navn..