kalender

tirsdagsforedrag

Uddannelser billede

Kurser billede

Medlemskab

I dag
Vis kommende begivenheder
Foregående måned Foregående dag
Næste dag Næste måned
Hvad er oplysning? Grundtvig og de vestlige mysterie-traditioner, ved Uffe Jonas
Tirsdag, 29. August 2017, 19:00 - 21:30
Hits : 96
af Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

UffeJonas

 

Ifølge Grundtvig findes der ikke kun én, men adskillige oplysninger. “Ja, i grunden findes der lige så mange oplysninger, som der findes hoveder med øjne i”, påstår han.

Hvert menneske gennemlever sin egen oplysning, og det samme gælder i princippet for alle de små og større livsfællesskaber, som vi indgår i. Familien har sin oplysningshistorie, som er slægtens. Nationen har sin folkeoplysning; menneskeheden sin livsoplysning; ligesom religionerne har deres storslåede åndelige oplysningstraditioner, der genlyder som englekor over templerne. Og i det helt store perspektiv gennemløber universet sin egen kosmologiske illuminationsproces, som styres igennem solene, både de synlige og de usynlige.

For Grundtvig er oplysning i virkeligheden noget aldeles konkret. Det er den virkning, som lyset udøver på alle levende organismer, og som får dem til at spire og vokse og bære frugt. Her på Jorden er Solen den overordnede lyskilde, som får de levende væsener til at vokse frem og strække sig opad imod lyset. Uden sollysets daglige befrugtning ville jorden være en gold ødemark. Men bag ved “Dagkongen”, den synlige sol, findes en endnu højere lyskilde. En himmelsk sol, som oplyser hele universet. Det er visdommens usynlige sol, Solen ved Midnat.

Foredraget leder op til efterårets kursusforløb:” Himmel og jord at forbinde” med Uffe Jonas og Vera Rahbæk, og der er lejlighed til at stille spørgsmål til kurset.

Pris: kr. 80/100 for medlemmer/gæster.

Om Uffe Jonas

Uffe Jonas er ph.d. i Nordisk litteratur, forfatter, foredragsholder, bandleder, sanger og komponist. Har været dybt optaget af Grundtvigs filosofi, kosmologi og spiritualitet i 25 år. Formidler en original og levende vision af forfatterskabet. Har udgivet bogen Solen ved Midnat - N.F.S. Grundtvigs Kosmologi.

Er tilknyttet Grundtvig Centret ved Aarhus universitet som redaktør og kommentator på den engelske udgave af Grundtvigs skrifter.

Som sanger og komponist har han blandt andet komponeret melodier til en række hidtil ukendte Grundtvig-sange. 

Hanne Thorhauge: 21358466

Workshops / Kurser

Ingen begivenheder

Gratis E-bøger

De syv strler

Artikler

Den oprindelige gral

Om teosofi

blavatsky