POESI SOM ERKENDELSESSPROG – GRUNDVIG SOM POETISK FILOSOF VED UFFE JONAS

15. oktober - 19:00 - 21:30

Når vi tænker på Grundtvig, er det oftest som digter, teolog, pædagog og samfundsbygger. Kun få gør sig klart hvilken fremragende tænker, han i grunden var.

Alt hvad Grundtvig skabte, hviler i en skabelses-filosofisk livsopfattelse, som især blev udfoldet i en stribe filosofiske artikler fra perioden 1816-19. Det er de såkaldte Dannevirke-skrifter, hvori han redegør for sit åndelige livssyn, sin videnskabsfilosofi, og sin historisk-poetiske tænkemåde.

Der er et tydeligt slægtskab med både Luther, Hegel, Kierkegaard og Nietzsche – og så alligevel ikke. For Grundtvig er helt sin egen. Både gammeldags kristen, original og fremmedartet, dybt traditionsbevidst og tidløst radikal.

Få en introduktion til Grundtvig som tænker, og få åbnet et vindue til en side af nationaldigteren, ikke alle kender.

Pris: kr. 60/100 for medlemmer/gæster.